För någon månad sedan var det världsspardagen, något som uppmärksammades med bra tips, men även en dag som kanske gled många förbi. Av den anledningen tar vi upp det igen så alla får chans att verkligen ta tag i sin privatekonomi. 

838892-tiokronaDet här med sparande är något vi skrivit om tidigare, men något som man heller aldrig kan skriva om för mycket. Detta då det finns så många hushåll som borde ta tag i sin privatekonomi och luska ut alla de små bäckar där pengar verkar försvinna. Att ta hand om sin privatekonomi skapar även en större trygghet i att man kan leva på ett lite sundare sätt. Världsspardagen kom till av anledningen att lyfta det privata sparandet och att människor skulle bli mer medvetna om dess konsumtion och sparande.

Halloween och världsspardagen

Många är det som missar världsspardagen, då det även är halloween. Som tur är har Aftonbladet en artikel om just denna dag samt bjuder på de bästa sparknepen. De skriver att ungefär vart femte hushåll saknar pengar för att kunna betala en oväntad utgift på 11000 kronor. Detta visar svart på vitt att det är många som lever på små marginaler.

Bra månadssparande

När det kommer till hur man ska spara pengar så är det bästa tipset att man ska ha ett månadssparande. Detta då man får rutin på sitt sparande. Andra tips som är bra är att man ska se till att man har en buffert samt att man finner en balans mellan att både spara och att amortera. Att skapa ett ISK, investeringssparkonto, är av stort intresse just nu och något som  rekommenderas. Man bör även se över premiepensionen. Men, att spara är inte det enklaste och det nehöver att man hör det från många. Här kommer ett klipp från Magnus & Patrik från Lyxfällan när de sitter i TV4:s Nyhetsmorgon.