Så här efter jul så är det inte många som har mycket stålar kvar i fickan, och inte heller i plånboken för den delen. För visst kan vi väl alla vara överens om att julen är en av de tidpunkterna på året då vi spenderar som mest pengar? Och inte är det bara julklappar som ska inhandlas, utan en hel del andra saker som hör julen till. För utan dessa ting så skulle nog julen kännas långt ifrån fulländad.

Då många känner av denna press av att behöva köpa och inhandla massa saker, idrar detta givetvis till en hel del ångest. En ångest över att inte kunna ha råd med allt och att man kanske blir tvungen att ta ett mobillån för att kunna ha råd med allting. Men även om detta påstående stämmer i högsta grad, så behöver inte julen att te sig på detta sätt.

För om vi alla istället försöker uppskatta julen för vad den verkligen är, nämligen en tid för att umgås med sina nära och kära. Att visa dem man tycke rom hur mycket de betyder för en. Inte med massa julklappar, utan med andra saker. Tänd ett ljus för varandra eller varför inte ge den du tycker om en stor varm kram? Först då har vi nog insett vad julen verkligen innebär.