Känns det dyrt att äga bil? Det måste inte vara så. Läs mer nedan för att få tips om hur du kan spara pengar som bilägare.

Som de flesta bilägare känner till så är det långt ifrån gratis att ha en bil. Förutom själva köpet av bilen, som kan bli en riktigt kostsam affär, tillkommer det stadigt utgifter i form av drift och underhåll. Här gäller det att vidta olika åtgärder för att så långt det går komma lite billigare undan. Faktum är att det finns saker du kan göra för att inte göra bilägandet till ett svart hål för ekonomin.

Flera sätt att spara pengar

Något som i längden blir mycket pengar är att lämna in bilen till en däckfirma när det är dags att skifta hjul. Två gånger per år är det dags och det kostar dig ett antal hundralappar varje gång – förstås mer om ni har flera bilar i hushållet. Det här är något du utan svårighet kan göra på egen hand, bara du är utrustad med rätt verktyg för jobbet. Har du slitna däck och fälgar ska du förstås se till att byta ut dem. Varför exempelvis inte fräscha och snygga ats fälgar kompletta med däck? När det sedan är dags för skifte känns det så mycket roligare!

Din nya uppsättning hjul skiftar du med enkelhet genom att införskaffa en garagedomkraft, ett fälgkors (eller liknande) samt stöttor som pallar upp bilen som extra säkerhet. Vill du ha det särskilt smidigt köper du en automatisk mutterdragare som snabbar på arbetet rejält.

En annan dyr post för bilägare är biltvätt, särskilt om du kör in och tvättar bilen nere på macken. Att tvätta bilen själv är en ganska behaglig syssla och du slipper tvätta efter det som automattvätten har missat (något som är alltför vanligt). Förutom vattenslang, med eller utan högtryckstvätt, behöver du en hink och tvättsvamp med schampo.