När hösten kommer och kylan sakta kryper närmare är det naturligt att börja fundera över sina uppvärmningskostnader. Kanske har du idag en lösning som du inte är helt nöjd med och som slukar pengar i onödan. Då kan en värmepump vara lösningen på dina problem.

Många väljer idag att satsa på en värmepump för uppvärmning. Hos https://luftia.se/ kan du hitta ett brett urval av värmepumpar från de populäraste varumärkena. Anledningarna till att välja denna lösning är många. En värmepump kräver mycket lite underhåll och kan i många fall banta elkostnaderna rejält. Det kan också vara fördelaktigt på andra sätt att installera värmepump. Dagens industri rapporterar här om hur gröna lån utvecklas av bolånebolag. De innebär extra förmåner för dem som väljer att satsa på klimatsmarta lösningar i bostaden, till exempel en värmepump.

Se över din lösning för uppvärmning

Hur mycket du kommer att tjäna på att installera en luftvärmepump beror naturligtvis på vilken typ av uppvärmning du har idag. Aftonbladet beskriver här hur fördelaktigt det kan vara att byta ut uppvärmningen från direktverkande el mot en värmepump. Så här säger Hampus Norling, vd för tretti.se i artikeln:

Det är en liten investering med kort återbetalningstid eftersom du har möjlighet att spara flera tusenlappar om året.”

Ta hjälp med installationen

Även om du idag har ett annat uppvärmningssystem som till exempel pellets- eller vedeldad panna kan du tjäna på att installera en värmepump. I Expressen kan du läsa om de smartaste uppvärmningsalternativen.
Visst är det möjligt att installera enheten själv, men för att vara på den säkra sidan är det bra att ta hjälp av en fackman. En sakkunnig kan dessutom se till så att enheten hamnar på en optimal plats i bostaden.