Har även gått och hamnat i det så kallade plånbok- och kortträsket? Detta är ett träsk som många av oss hamnar lätt i, utan att vi överhuvudtaget lägger märke till det. Träsket jag talar om handlar nämligen om dilemmat att ha för många kort i plånboken, och kunskapen att kunna skilja dessa åt. För handen på hjärtat, visst har även du tagit fram ICA kortet i hopp om att det är ditt kreditkort? Eller kanske har du istället tänkt betala med ditt betalkort, som du gärna trodde var kreditkortet. Korten är många och misstagen, om möjligt, ännu fler.

Det gäller alltså att vara alert på vad som sker längst där inne inne i plånboken. Kort efter kort införskaffas och stoppas ner, och helt plötsligt kan du varken skilja på bu eller bä. Inte särskilt optimalt eller hur?

Så istället för att skaffa femhundra olika typer av betalkort, så är det kanske mest vettigt att du jämför betalkort och dess marknad, innan du tar beslut om att skaffa ett. På så sätt så slipper du gång på gång drunkna i din plånpok och forsätta att försöka betala med ICA kortet.  Och det vore väl ändå skönt att slippa de där ständiga pinsamheterna i kassan. För vem av av männen vill exempelvis erkänna innehavet av ett ICA kort? Exakt. Inte särskilt många eller hur?