Den som vill kunna shoppa men ändå spara pengar, bör göra sig redo för Black Friday. Snart är det återigen dags för den amerikanska shoppingdagen att inta Sverige, och fler handlare än någonsin har fina erbjudanden och rabatter.

2992883-shopping-on-the-internet

Svenskarnas intresse för köphögtiden Black Friday ökar mycket, skriver ehandel.se. En ny undersökning visar nämligen att den ursprungligen amerikanska shoppingdagen i år kommer bli större i Sverige än någonsin förr. Enligt siffror har svenskarna googlat väldigt mycket på Black Friday sedan ett par år tillbaka och söktrafiken har gått nästan spikrakt uppåt sedan år 2010. Framförallt kommer svenskarna att göra sina köp på nätet under dagen eftersom det främst är onlinehandeln som satsar på den här shoppingdagen.

Slog rekord i omsättning

Och redan förra året var svenskarna enormt intresserade av att handla under Black Friday. Köpintresset under dagen 2015 överträffade alla förväntningar som e-handeln hade. Enligt källor var ökningen av omsättningen på hela 62 procent, vilket är enormt mycket. Enligt GP hade man från branschen väntat sig en ökning på runt 30 procent med det handlade alltså tillslut om det dubbla. Varför så många handlade under dagen tror man beror på att det var många fler handlare som hade erbjudanden och rabatter på olika varor.

Tjäna på att shoppa

Med tanke på att intresset förväntas bli rekordhögt även i år är det många handlare som hoppat på tåget, vilket betyder att konsumenterna kan tjäna rejält på att handla just under Black Friday. För att hitta de allra bästa fynden gäller det att vara vaken när rean sätter igång. De flesta webbshoppar gör sina erbjudanden och rabatter möjliga redan efter tolvslaget.

”Så vill du vara helt säker på att inte missa något, håll dig vaken, eller ställ klockan på 24.00.” Läs mer.