Går du också runt bland rea-hyllorna på affärerna för att du helt enkelt inte har råd att shoppa på de dyrare modehusen? Det behöver faktiskt inte betyda att du inte kan ha det senaste modet på dig. Du behöver bara tänka smart!

På samma sätt som att du tänker strategiskt när du shoppar på black friday så ska du tänka lika smart när du shoppar annars också. Det hetaste inom modet betyder inte att det är just ett specifikt plagg. Det är snarare så att trenderna är mer fokuserade på att accentuera vissa typer av färgkombinationer, olika snitt på blusar och om det är hög eller låg midja som gäller på byxor. När det gäller skor är det precis samma sak: du behöver inte ha det dyraste för att komma undan billigt. Du måste bara lära dig läsa av vad som är trendigt just nu, och sedan kan du enkelt hitta betydligt billigare varianter i rea-hyllorna, även om det som reades ur skulle vara ”last year season”.

Exempel: på våren är pastell nästan alltid hett

Lär dig se de återkommande mönstren på vad alla modemagasin tycker är trendigt just nu. På våren brukar det vara trendigt med stora, fina mönster och pastelliga färger. På hösten brukar vi nästan alltid längta till rutigt, rött och brunt. På vintern går vi gärna i svarta kläder eller bryter av med en färggrann blus, och stickat är ett oövervinnerligt material på den kalla säsongen. Du behöver med andra ord inte leta febrilt efter det som modehusen släpper just nu, förmodligen finns det mycket billigare varianter från förra året som reas ut men som motsvarar exakt det som trendar just nu.

Läs den här artikeln från elle.se så kommer du förstå vad vi menar. I artikeln listar man vagt vad som är trendigt och vad som gäller för 2019. Det är en inspirerande artikel som egentligen öppnar upp för väldigt stora tolkningar. Utnyttja detta! Läs artiklarna med öppen nyfikenhet och var istället kreativ med dina tolkningar.