Att dricka vin tillhör onekligen många tillfällen här i livet, och särskilt de tillfällen då man vill fira lite extra. För vin har ju utan tvekan kommit att bli en dryck som symboliseras med nöje och lite dekadens. Det finns en hel del viner som tillhör den riktigt tjusiga sorten, och dessa viner kan kosta i princip hur mycket som helst. Detta gäller dock ofta viner som har en viss årgång och som är väldigt eftertraktade på marknaden.

Nu för tiden så har det dock kommit att bli allt mer populärt med så kallade bag in box viner. Något som har kommit att symbolisera det moderna vindrickandet allt mer under de senaste åren. Men vad är då egentligen ett bag in box vin?

Det är precis vad det låter som, nämligen ett vin på låda. För istället för att köpa vin på flaska, som ju hör till vanligheterna, kan man idag köpa ett vin på låda. Något som kanske låter väldigt udda i mångas öron, men faktum är att det finns en bra tanke bakom detta.

Nämligen att vinet håller betydligt längre, plus att en bag in box rymmer i regel 3 liter vin. Något som ju kan vara bra att på en stor fest, eller om man vill slippa öppna en ny flaska om man bara vill ha ett glas. Men det kanske allra bästa med bag in box vinet är att det i regel är billigare och betydligt mer prisvärt än vin på flaska. Bag in box vinet må inte var alika flashigt som det spå flaska, men det har utan tvekan sina fördelar.