Det digitala användandet för deklarationerna ökar. I år var det rekordmånga som valde att deklarera digitalt och många fler som har skaffat sig en digital brevlåda. Allt för att få skatteåterbäringen så snabbt som möjligt.

I ett tidigare inlägg skrev vi om skatteåterbäring och hur det digitala användandet har ökat när det kommer till att deklarera. Då var det 5,3 miljoner som valde att deklarera digitalt. I år var det hela 6,2 miljoner svenskar som valde att deklarera digitalt istället för att skicka in sina papper, skriver Expressen. Användandet av de digitala enheterna är populära och många ser smidigheten i att genomföra deklarationen på ett modernt sätt.

Alla med e-legitimation kan logga in på Skatteveret.se eller använda Skatteverkets app för att göra deklarationen digitalt. Där kan man både ändra och godkänna sina uppgifter precis som man gör när man använder de traditionella pappersdokumenten som varje år blir hemskickade. Detta sätt går snabbare att hantera för Skatteverket vilket gör det möjligt att återbetala redan innan midsommar.

Skaffa en digital brevlåda

postlådaSkapar man även en digital brevlåda blir man en av de första som får tillbaka sin skatteåterbäring, då kommer pengarna tillbaka redan vid påsk. Hade man skaffat sig en digital brevlåda senast den 1 mars i år och sedan deklarerat innan den 29 mars, kom pengarna tillbaka snabbare än någonsin.

Nästan 1,7 miljoner svenskar har i dag digital brevlåda – Expressen.

Ett tips inför nästa års deklarations-tider är alltså att skaffa sig en digital brevlåda för myndighetspost och sedan godkänna deklarationen så tidigt som möjligt. Då kommer förhoppningsvis några extra kronor in på kontot innan påsk.