Att ombilda din hyresrätt till bostadsrätt innebär att du och de andra hyresgästerna går ihop och bildar en förening som köper hela huset av den som äger fastigheten. Med en ombildning kommer du att behöva köpa din lägenhet för att få möjligheten att bo kvar och detta är en större kostnad men i längden kommer det med många fördelar som innebär att du sparar pengar och får en större flexibilitet i ditt hem.

lägenhetEn ombildning är oftast en något längre process och det kan vara en god idé att ta in hjälp av ett företag som Interesta som är experter på denna typ av process för att se till att allt blir korrekt genomfört.

”Genom ombildning till bostadsrätt så hjälper Interesta fler människor till att äga sitt boende där du ges möjlighet att köpa din lägenhet utan kontantinsats, och dessutom till under marknadsvärde.” Så här skriver de på sin hemsida https://interesta.se/.

Med andra ord är det en väldigt gynnsam affär för dig att köpa bostadsrätten till ett billigare pris. När du sedan bestämmer dig för att sälja kommer du att göra en ordentlig vinst. Under tiden du bor i bostadsrätten kommer du dessutom spara pengar genom att du betalar av till dig själv istället för att pengarna ska gå till hyresvärden.

Så här går en ombildning till

Att ombilda till bostadsrätter är oftast inte så komplicerat men det kan ta relativt lång tid. Det är tre steg som ska genomföras: Intresseanmälan där alla som är intresserade av en ombildning skriver på en anmälan om intresse, beslut där alla som är intresserade måste besluta sig för att köpa sin lägenhet och till sist ekonomisk plan där ombildningskonsulter har lagt fram en plan som presenteras för banken.