När man väl sparat ihop en slant eller två finns det mycket kul man kan göra. Här är några förslag!

  1. Bjuda hem vänner och familj på middag. Det behöver inte ens bli särskilt dyrt ifall man lagar det mesta själv och inte köper halvfabrikat. Och man får ett minne för livet!
  2. Gå på en auktion och fynda lite. Varför inte testa en öresauktion eller en bilauktion till exempel? Alternativen är många!
  3. Gör en kortare (eller längre) resa med någon som står dig nära. Ifall det är vinter kan det vara skönt att ge sig av mot varmare breddgrader, och om det ändå är fint väder kan man gott hålla sig i Skandinavien – till exempel svänga förbi Köpenhamn!
  4. Inreda hemma. Det är lätt hänt att hemmet förfaller när man håller på att sparar pengar. Men tänk vilken skillnad en ny gardin eller matta kan göra! Sväng förbi IKEA och hämta inspiration, eller fynda i second hand-butiker.
  5. Utöka biblioteket. Köp ett par böcker!

Vad du än lägger pengarna på, kom ihåg att njuta. Det är ingen mening med att varken spara eller spendera om man inte njuter av frukten av det! Så gör något trevligt med någon närstående, eller ensam om du föredrar det, och njut!