http://www.dreamstime.com/-image14025493

Att spara pengar genom att låna? Nä, tänker du nog. Hur skulle det vara möjligt? Saken är att det går, men det handlar om att välja rätt typ av lån likväl som rätt typ av sparande. Att spara pengar genom att låna är kanske inte att föredra, men om du nu ändå måste låna pengar så bör du göra det på rätt sätt. Främst bör du självklart låna (om det handlar om mindre lån som snabblån och smslån) från en låntagare som är säker. Sedan den nya lagen om lån som kom juli 2014 har många oseriösa låneföretag rensats ut, men det är ändå viktigt att du väljer med omsorg. Att ta Cashbar sms lån är till exempel säkert, det märker du om du läser deras villkor. När du sedan har använt lånet och ska se över dina möjligheter för att betala tillbaka så kan du göra det genom att samla dina lån. Glöm dock inte att det är viktigt att betala av hela lånet, eller delbetala, för att inte hamna hos Kronofogden. På så vis knyter du ihop räntan och får därmed ner kostnaderna – det är att spara genom att låna. Man har skrivit om detta i en artikel från Dagens Nyheter här:

Har du lån både på permanentbostad och fritidshus? Genom att lägga in ditt fritidshuslån i ditt ordinarie bolån kan du spara tusenlappar. Särskilt om du kan kapa fritidshusets dyra topplån, och om du har lånen i olika banker.

I artikeln ligger fokus på större lån men samma sak gäller när det  handlar om mindre lån som konsumtionslån och smslån. Sen ska en komma ihåg att du också kan spara genom att låna när du amorterar, detta förklaras närmare i en artikel här. Utöver lånesparande är det självklart också bra om du öppnar ett sparkonto för att ha en buffert, och på så vis inte behöva låna överhuvudtaget i framtiden utan endast behöver din månadsinkomst samt sparkonto.