Fick du din skatteåterbäring nu i veckan? Härligt! Då är du en av 5.3 miljoner svenskar som har deklarerat elektroniskt och då får återbäringen innan midsommar. Den stora frågan är ju nu – vad ska du göra av pengarna?

Enligt en artikel från Aftonbladet är det faktiskt 35 procent av svenskarna som sparar de pengar man får tillbaka på skatten. Det är självklart det absolut bästa att göra, eftersom det är mest lönsamt i längden. Något bättre än att spara är att aktivt spara i exempelvis fonder eller aktier. Detta är dock någonting som inte alla vet exakt hur man gör, men då kan det vara en idé att ta hjälp av exempelvis aktieinvest.se, en aktiesparare som kan hjälpa dig att bli en bättre sparare. Det hela är mycket enkelt och helt klart värt att kolla upp om intresse finns. Och visst kan du spara i aktier själv, men du ska veta att det inte är lika enkelt. Om du är intresserad har i alla fall Veckans Affärer skrivit om fem aktier som du ska slå till på. Kom dock ihåg att det är lite mer riskfyllt att arbeta med aktier på egen hand. Utöver att spara pengar är det många svenskar som väljer att lägga sina extra pengar på en resa. Det är såklart härligt att få komma iväg när det är semester och kanske är det så att man har väntat på pengarna just för att få göra resan. Det är dock såklart bättre att spara ihop pengarna till en resa till nästa sommar.

Fundera ut vad du kan göra för dina pengar och vad det är du behöver mest. Har du lån? Då kan det vara skönt att betala av lite på dessa, det är någonting du tjänar på i längden. Kanske kan du dela upp pengarna också – spara lite, handla lite? Du väljer, men tänk smart!