Allt fler, speciellt unga människor, väljer att leasa en bil istället för att köpa en. Detta är en trend som många bilstäder ser och som allt mer breder ut sig. Nu vill vi kunna välja och vraka och inte vara låst vid en bil under flera år.

  ”Vi har nått nya målgrupper tack vare privatleasing och under de sista två åren har den stått för en 25-procentig ökning. Privatleasing kommer att öka ännu mer men kanske inte i samma takt.”

Citatet kommer från Henrik Jönsson från Volvo, och visst är det många som känner att vindarna blåser mot privatleasing där man kan hyra en bil under exempelvis 36 månader och med det få försäkring och allt inräknat där man sedan kan välja en ny bil när bindningstiden gått ut. Förr ansågs bilen vara en trogen vän man inte bytte ut, utan skulle följa med en genom livet. Nu lever vi mer efter att förändring och självklart vill vi även ha en ny bil när nya snygga modeller dyker upp. På Springfinance.se kan man välja att samla sina lån för att med det få ner kostnaderna, och det kan vara bra att kolla upp sin ekonomi innan man väljer att bli med bil, detta då det kommer kosta pengar, det kommer man inte ifrån. Detta oavsett om man väljer att leasa en bil eller om man väljer att ta ett lite större lån.

http://www.dreamstime.com/-image9861705

Gå med i en bilpool

Aftonbladet skriver att det billigaste sättet är att köpa en bil kontant, men det är ett sätt som inte alla har råd med. Vad man dock kan göra om man väljer att spara en tid för att få en större budget att röra sig med är att gå med i en bilpool där man har en bil gemensamt med andra, även detta är något som allt mer breder ut sig.